Nelosten tanssit

Meitä jännitti jo kaksi viikkoa ennen ensimmäisiä harjoituksia. Kaikki puhuivat vain siitä, kenet saisi parikseen. Ensimmäisissä harjoituksissa jopa parin kädestä pitäminen tuntui haastavalta. Aluksi harjoittelimme vain sisääntuloa.

Ensimmäinen tanssi jonka harjoittelimme oli kikapoo. Seuraavaksi olivat vuorossa kehruuvalssi ja jingle bells. Jingle bellsin jälkeen harjoittelimme jiffy mixerin jne. Loppujen lopuksi tansseja olisi ollut kahdeksan, mutta jätimme tanssimatta folk jammerin.

Sitten vihdoin koitti 3.12., eli tanssiaispäivä. Tanssimme aamulla vanhemmille ja kolmosluokkalaisille. Keskipäivällä menimme kotiin ja iltapäivällä palasimme koululle ja söimme siellä eväät. Vihdoin koitti lähdön hetki. Kävelimme bussiin ja matka Finlandia-talolle alkoi.

Sisällä Finlandia-talon ala-aulassa jouduimme odottamaan aika kauan. Sitten lähdimme kävelemään kohti ylipormestaria, mutta emme päässeetkään kättelemään häntä, vaan hänen vaimoaan Jaana Pajusta, apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasta ja opetustoimen johtaja Liisa Pohjolaista.

Ruuaksi siellä oli coctail-henkistä pikkunaposteltavaa. Sitä seurasi Jussi Pajusen puhe. Puheen jälkeen meille lauloi Krista Sigfrieds. Sitten tanssimme. Siellä oli noin puoli metriä tilaa ottaa neljä laukka-askelta. Joten aika ahdasta.

Sitten lähdimme. Kaikki olivat aika väsyneitä ja me ainakin meinasimme nukahtaa bussiin. Päivä oli joka tapauksessa ikimuistoinen kokemus.

Tuuve, Sonja ja Elli, 4C

%d bloggaajaa tykkää tästä: